Algemene uitleg

Op deze pagina wil ik je graag wat meer duidelijkheid verschaffen over mijn manier van werken.

Eerst en vooral wil ik benadrukken dat het mijn bedoeling is om van elke ceremonie een persoonlijk gebeuren te maken. Dit doe ik op 2 verschillende manieren:

  1. een statische ceremonie waarbij de ceremoniespreker vooraan staat en de aanwezigen op hun stoel zitten.
    Hierbij zal de ceremoniespreker het vertellende gedeelte voor zijn rekening nemen en kunnen familie, vrienden, meter, peter, … ook een persoonlijke boodschap brengen.
  2. een dynamische ceremonie waarbij er een interactie verwacht wordt van alle aanwezigen en er door middel van opdrachten en spelen een extra dynamiek gegeven wordt aan de ceremonie.
    Dit soort ceremonies is leuk voor diegene die gevierd wordt, maar ook de andere aanwezigen zullen zich kostelijk amuseren. Bijvoorbeeld “Mijn sprong” of “Mijn zoektocht” lenen zich uitermate voor dit soort ceremonies maar kunnen natuurlijk ook op de traditionele manier (statische ceremonie) gedaan worden.

 

Collage van een dynamische “Mijn sprong”-ceremonie in voetbalthema.

Waar en wanneer?

Waar?
De plaats van de ceremonie kan je zelf bepalen. Heb je een (feest)zaal waar je graag vertoeft? Ga je liever naar een plek in het bos of de duinen? Of bij jouw thuis in de tuin? Er zijn zoveel mogelijkheden dat ik ze hier niet allemaal kan opsommen. Belangrijk om weten is dat wanneer je zou kiezen voor een buitenlocatie, deze goed bereikbaar moet zijn aangezien de draagbare geluidsapparatuur ook tot daar moet geraken. Vraag ook altijd na bij je gemeente of de plek waar jij de ceremonie wil houden, hiervoor gebruikt mag worden.

Wanneer?
Aangezien de praktijk meerdere kernactiviteiten heeft, kan een afscheidsceremonie via Praktijk ESSE enkel plaatsvinden op vrijdagen (of eventueel in het weekend). Dit heeft voornamelijk te maken met de kortere tijdspanne tussen het overlijden en de ceremonie. Voor meer informatie mag je gerust mailen (info@es-se.be), bellen of een bericht sturen (0487 907 947).
Andere ceremonies worden liefst langer op voorhand gepland (min. 6 maanden) en kunnen dan eventueel ook op andere dagen plaatsvinden.