ceremoniedoos kleine ukkepuk witte doos wit deksel

De witte doos … een doos vol puurheid.

Wit staat voor licht, onschuld en reinheid. Het is de kleur die alle andere kleuren in zich draagt. Wit staat voor oprecht, betrouwbaar en perfectionistisch. Wit leert ons puur te zijn, smetteloos.

Niemand kan zich voorstellen wat het betekent en hoe het voelt om je baby te verliezen, tenzij je het zelf hebt meegemaakt. Voor de ene hoort een (vroege) miskraam er gewoon bij, terwijl het voor de andere een immens verdriet met zich meebrengt. Mag je eigenlijk verdriet hebben en rouwen wanneer je je baby verliest op 8 weken? Of 10 weken? Of moet je dan genoegen nemen met “de natuur heeft het zo gewild”?

Hoe later in de zwangerschap, hoe moeilijker en zwaarder het verlies zal wegen. Misschien zijn jij en je partner de enige die nood hebben aan een korte ceremonie om het verlies te kunnen plaatsen, maar misschien willen naaste familie en vrienden dit verdriet ook een plek geven? Het maakt niet uit hoeveel mensen erbij zijn. Zolang jij maar voelt dat deze “Kleine ukkepuk”-ceremonie hetgeen is jij nodig hebt om in je eigen kracht te komen en het rouwproces te kunnen omarmen.