Ceremoniedoos "Mijn zoektocht"

De gele doos … een doos vol optimisme en motivatie.

Geel staat voor logica en intellect. Het is de kleur van blijheid, vrolijkheid, vrijheid van handelen en zijn. Geel helpt bij het overwinnen van hindernissen, het confronteert je met je verborgen angsten en helpt bij het oplossen van emotionele blokkades die persoonlijke ontwikkeling in de weg kunnen staan.

Het ‘kind’ is er nu af. De leeftijd waarop met een grote aanloop de sprong naar volwassenheid genomen wordt, is aangebroken.

Zoon- of dochterlief verandert zienderogen qua uiterlijk én innerlijk. Je staat versteld van de volwassen dingen die ze zeggen en doen, terwijl ze ergens ook nog wel kind zijn.
Bij deze ceremonie werkt de puber (en de ouders ook 🙂) al enkele maanden op voorhand mee aan de voorbereiding. Aan de hand van korte, inzichtelijke vragen en opdrachten wordt er gewerkt naar de belangrijke dag. Een leuke afsluiter van het traject, is een avontuurlijk weekend waarbij je als ouder(s) met het feestvarken grenzen opzoekt en elkaar nog beter en anders leert kennen.

Tijdens de ceremonie zullen we dan vooral stilstaan bij de overgang naar volwassenheid en de zoektocht: wie ben ik? Wie wil ik zijn? Hoe wil ik mijn verdere leven leiden? Wie en wat is belangrijk? Wie en wat niet?
En als ze het dan toch nog willen … mag de sprong ook hier letterlijk gemaakt worden!